Oud paneel wordt volledig vernieuwd.

Voor onze klant in Roosendaal kregen wij de opdracht om het huidige paneel van de machine volledig te reviseren.

Daar er geen tekeningen van het paneel aanwezig was , is dit door i-lektrix volledig uitgezocht en op tekening gezet. Hierna is het paneel vervaardigd en in de machine geplaatst. Tevens is alle huidige bekabeling vervangen.

IMG_3822 IMG_3823

“t Rijks scholengemeenschap volledig in kaart gebracht.

In opdracht van ’t Rijks regionale scholengemeenschap in Bergen op zoom is i-Lektrix begonnen met het volledig in kaart brengen van de huidige elektrische installatie.
Alle informatie die reeds beschikbaar is wordt gecontroleerd en waar nodig aangepast.
Alle elektrische aansluitingen worden tot aan de verdeler terug getraced.

logo 't rijks                                  Afbeelding 't rijks

Ouderen meer in het licht.

In samenwerking met Waldmann zijn een aantal huiskamers van een verzorgingstehuis te Sint-Annaland voorzien van een biodynamisch verlichtingsconcept.

12 14

Het nieuwe verlichtingsconcept biedt niet alleen voldoende en helder licht, maar simuleert door wisselende kleur en intensiteit ook traploos het daglicht. Vooral voor mensen met dementie biedt dit verlichtingsconcept veel voordelen.

Ouderen hebben veel meer licht nodig dan jongeren om goed te kunnen zien. Biodynamische verlichting kent een duidelijke op- en afbouw van de lichtsterkte gedurende de dag. Ook varieert het in lichtkleur, net als natuurlijk licht. Zo zijn er ’s morgens koele lichttonen die mensen stimuleren en activeren. In de loop van de dag veranderen deze in warme kleuren die ontspannen en oproepen tot rustperioden. Deze vorm van verlichting helpt om het oriëntatievermogen te vergroten en de kwaliteit van de slaap te verbeteren. Het ondersteunt een gezond dag- en nachtritme en verhoogt daardoor de veiligheid. Ook vermindert het angst en onzekerheid door schaduwen en spiegelingen.

Wilt u hier meer over weten neem dan gerust contact met ons op.

8

Op zoek naar een paneelbouwer?

Paneelbouw speelt een belangrijke rol bij de besturing van onder andere machines, motoren, computers, werktuigen en pompen.

IMG_1426

Bent u op zoek naar een betrouwbare  partner voor het bouwen van schakelpanelen, dan kunnen wij u helpen met het ontwerpen, construeren en assembleren van panelen en besturingskasten en verdeelkasten.

In overleg met u als klant worden de specificaties voor de panelen opgesteld. De schema’s of tekeningen worden uitgewerkt en met u overlegd, vóór de uiteindelijke assemblage.

IMG_1259

Na de assemblage worden de panelen uitgebreid getest voordat ze onze werkplaats verlaten. De testprocedures worden uitgevoerd volgens vastgelegde protocollen en vinden plaats op basis van functionaliteit, techniek en wetgeving.

IMG-20151018-WA0001

 

 

 

 

Wat uw wensen ook zijn op het gebied van paneelbouw, u zult merken dat wij u een oplossing met de juiste prijs en kwaliteit bieden.

Producent zoetwaren Cloetta blijft investeren in toekomst van de vestiging Roosendaal.

Cloetta Holland is een krachtig bedrijf met een leidende positie binnen de zoetwarenmarkt.
Cloetta is in Nederland vooral bekend, door de populaire merken zoals: SPORTLIFE, XyliFresh, Red Band, Venco, KING Pepermunt. De locatie Roosendaal is bij de lokale bevolking nog altijd bekend als de “Red Band”.
Red Band werd in 1928 opgericht door meneer Overwater. Op 18 augustus kocht hij van de Zweedse luciferkoning de heer Kreuger een leegstaand pand aan de Spoorstraat in Roosendaal. Op dezelfde locatie is nog altijd de productie eenheid gevestigd.
Om de productie ook in de toekomst te kunnen waarborgen en eventueel uit te breiden, werd een ambitieus plan ten uitvoer gebracht.
Boven de bestaande gieterij werd een nieuwe staalconstructie opgetrokken met een nieuw dak. Op deze manier werd een nieuwe ruimte gecreëerd met een hoogte van bijna 12 meter.
Moeilijkheid hierbij was dat de productie zoveel als mogelijk moest doorgaan, dit was alleen mogelijk door de nieuwe constructie op te trekken boven het bestaande zaagtanddak.

i-Lektrix is trots betrokken te zijn geweest bij dit staaltje van engineering en uitvoering.

Uitgevoerde projecten:

Vrijmaken van de bestaande dakconstructie;
De eerste hobbel die genomen moest worden was het vrijmaken van het bestaande zaagtanddak. Hierbij werden door ons een aantal hulpconstructies geplaatst, aan deze constructies werden de aanwezige ladderbanen en lichtlijnen opgehangen, waarna deze los konden worden gewerkt van de oude dakconstructie.
Ook werden bij sommige productiemachines ladderbanen of aansluitingen zodanig aangepast dat deze geen belemmering meer vormden voor de aanstaande sloop.

Verlichting nieuwe giethal;
Voor de verlichting van de nieuw ontstane giethal werd door ons een tiental LED High Bay armaturen geplaatst. Ook de benodigde bekabeling en kabeldraagsystemen werden door ons geplaatst.
Voor service doeleinden werden de LED armaturen opgehangen aan lieren. Op deze manier kan men de armaturen vanop afstand tot op grondniveau laten zakken, om zo het nodige onderhoud te kunnen plegen, of schoon te maken. De bediening kan ofwel radiografisch ofwel met de aanwezige bedieningsunit worden uitgevoerd.
De High Bay LED armaturen werden geleverd door de fa. Luminaid eveneens gevestigd te Roosendaal.

Ventilatiesysteem;
In de nieuwe hal wordt de luchtkwaliteit op peil gehouden door een gebalanceerd ventilatiesysteem. Dit wordt gerealiseerd door 3 dakventilatoren van 5Kw samen met een automatisch bedienbaar toevoerrooster. I-lektrix verzorgde hiervoor alle elektrische aansluitingen en de besturing.
De besturing bestaat uit een besturingskast met 3 stuks frequentieregelaars om de ventilatoren in snelheid te kunnen aanpassen. Verder werd een regeling voorzien om de roosters en ventilatoren zowel handmatig te kunnen bedienen als ook automatisch. Eveneens is er een regeling voorzien om de roosters te sluiten en ventilatoren te stoppen in geval van een brandmelding.

Dit project toont aan dat wij een complex en gevarieerd traject als dit, meester zijn door een flexibele inzet en een hoge kwaliteit van echte vaklui met passie voor hun vak.

i-Lektrix bouwt mee aan nieuwbouw woning in st-Annaland.

i-Lektrix bouwt mee aan de nieuwe woning van de familie van Vossen te st-Annaland. Deze nieuwbouw bestaat uit een woongedeelte met de mogelijkheid van dubbele bewoning en de aangrenzende paardenstal. Eigenaar Arné van Vossen is al jaren actief als jachtopziener/ongediertebestrijder. Ook zijn partner Liselot Deurloo werkt hieraan mee met haar roofvogels. Een gedeelte van de stallen zal dan ook gebruikt worden als bijeenkomstzaal tijdens het jachtseizoen en voor het geven van voorlichting over jacht en ongediertebestrijding. Ook voor de roofvogels van Liselot zal een vogelkooi worden voorzien. https://www.facebook.com/pages/Jacht-Schadebestrijdingsbedrijf-Van-Vossen/219657864851440

Eerste heipaal                                                                                 Eerste heipaal2

i-Lektrix verzorgt hier alle elektra voorzieningen voor de woning en paardenstal. Voor object beveiliging zal er een camerabewakingssysteem worden geplaatst en een intercom installatie met doormelding op GSM of telefoon.

IMG_20150509_122321

 

 

Jachthaven Herkingen bouwt nieuw Havengebouw

Haven_Herkingen

De jachthaven van Herkingen ligt net als Herkingen zelf aan het oostelijk deel van het Grevelingenmeer. Dit is het grootste zoutwatermeer van West Europa. De jachthaven van Herkingen biedt plaats aan ruim 350 schepen met een maximale diepgang van ± 2.10m. De behoefte aan een royaal en moderner onderkomen voor de aanwezige watersport vereniging werd al langer gevoeld en de gedachten over nieuwbouw werden dan ook concreet gemaakt met plannen, die op hun beurt nader werden uitgewerkt. Architectenbureau Casa Ratsma te Dirksland ging aan de slag met een modern ontwerp, met een nautische uitstraling en waarin grote aandacht wordt besteed aan duurzaamheid.

i-Lektrix zorgt voor de veiligheid van het nieuwe gebouw en de haven faciliteiten. Wij verzorgen de uitbreiding van het reeds aanwezige toegangscontrolesysteem en camerabewaking. Door gebruik te maken van een app. gekoppeld aan de digitale recorder kunnen havenmeesters en bestuur vanaf de hele haven (en daarbuiten) een oogje in het zeil houden.

Kijk voor meer info op de website van WSV Herkingen.