Producent zoetwaren Cloetta blijft investeren in toekomst van de vestiging Roosendaal.

Cloetta Holland is een krachtig bedrijf met een leidende positie binnen de zoetwarenmarkt.
Cloetta is in Nederland vooral bekend, door de populaire merken zoals: SPORTLIFE, XyliFresh, Red Band, Venco, KING Pepermunt. De locatie Roosendaal is bij de lokale bevolking nog altijd bekend als de “Red Band”.
Red Band werd in 1928 opgericht door meneer Overwater. Op 18 augustus kocht hij van de Zweedse luciferkoning de heer Kreuger een leegstaand pand aan de Spoorstraat in Roosendaal. Op dezelfde locatie is nog altijd de productie eenheid gevestigd.
Om de productie ook in de toekomst te kunnen waarborgen en eventueel uit te breiden, werd een ambitieus plan ten uitvoer gebracht.
Boven de bestaande gieterij werd een nieuwe staalconstructie opgetrokken met een nieuw dak. Op deze manier werd een nieuwe ruimte gecreëerd met een hoogte van bijna 12 meter.
Moeilijkheid hierbij was dat de productie zoveel als mogelijk moest doorgaan, dit was alleen mogelijk door de nieuwe constructie op te trekken boven het bestaande zaagtanddak.

i-Lektrix is trots betrokken te zijn geweest bij dit staaltje van engineering en uitvoering.

Uitgevoerde projecten:

Vrijmaken van de bestaande dakconstructie;
De eerste hobbel die genomen moest worden was het vrijmaken van het bestaande zaagtanddak. Hierbij werden door ons een aantal hulpconstructies geplaatst, aan deze constructies werden de aanwezige ladderbanen en lichtlijnen opgehangen, waarna deze los konden worden gewerkt van de oude dakconstructie.
Ook werden bij sommige productiemachines ladderbanen of aansluitingen zodanig aangepast dat deze geen belemmering meer vormden voor de aanstaande sloop.

Verlichting nieuwe giethal;
Voor de verlichting van de nieuw ontstane giethal werd door ons een tiental LED High Bay armaturen geplaatst. Ook de benodigde bekabeling en kabeldraagsystemen werden door ons geplaatst.
Voor service doeleinden werden de LED armaturen opgehangen aan lieren. Op deze manier kan men de armaturen vanop afstand tot op grondniveau laten zakken, om zo het nodige onderhoud te kunnen plegen, of schoon te maken. De bediening kan ofwel radiografisch ofwel met de aanwezige bedieningsunit worden uitgevoerd.
De High Bay LED armaturen werden geleverd door de fa. Luminaid eveneens gevestigd te Roosendaal.

Ventilatiesysteem;
In de nieuwe hal wordt de luchtkwaliteit op peil gehouden door een gebalanceerd ventilatiesysteem. Dit wordt gerealiseerd door 3 dakventilatoren van 5Kw samen met een automatisch bedienbaar toevoerrooster. I-lektrix verzorgde hiervoor alle elektrische aansluitingen en de besturing.
De besturing bestaat uit een besturingskast met 3 stuks frequentieregelaars om de ventilatoren in snelheid te kunnen aanpassen. Verder werd een regeling voorzien om de roosters en ventilatoren zowel handmatig te kunnen bedienen als ook automatisch. Eveneens is er een regeling voorzien om de roosters te sluiten en ventilatoren te stoppen in geval van een brandmelding.

Dit project toont aan dat wij een complex en gevarieerd traject als dit, meester zijn door een flexibele inzet en een hoge kwaliteit van echte vaklui met passie voor hun vak.